27 de novembre, Sònia Roca

vallspiula ramón vinyes

El proper 27 de novembre a les 20:30 hores al restaurant Portal 22, tenim una nova edició #vallspiula, on els més tuitaires de Valls escoltarem a l’arquitecte na Sònia Roca (@srocad) Pots veure el seu ampli c.v. aquí

La Sònia Roca Domingo és nascuda a Valls, hereva del mític establiment vallenc Ca la Candelària i descendent d’antics mestres de cases.

Va estudiar arquitectura a la ETSAB (Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona) i es va llicenciar el 2000 després de defensar  un  PFC (projecte final de carrera) localitzat al Barri Antic de Valls. Posteriorment s’ha anat formant i especialitzant en rehabilitació i manteniment d’edificis i en planejament urbanístic.

Professionalment, des de l’estudi, ha realitzat obra de nova construcció, projectes d’interiorisme, reformes i rehabilitacions. Mentre treballa a l’arxiu històric i al departament de cultura de la demarcació de Tarragona del  COAC, on va realitzar feines de catalogació de diversos fons i va col·laborar en diferents publicacions.  El 2012 fundà “l’Aparador” (https://www.facebook.com/laparadorarquitectes), situat al barri antic, des d’on afegeix al seu currículum treballs de conservació de Patrimoni, propostes urbanístiques, estudis, exposicions.

És la coordinadora i redactora del catàleg de masies i cases rurals de Valls i del catàleg de béns a protegir inclosos al nou POUM de Valls, i va col·laborar en la redacció del PMU (Projecte de Millora Urbana) del Barri Antic de Valls del 2006, guardonat per l’Institut d’Estudis Catalans amb el Premi Catalunya d’Urbanisme el 2009. 

Molt vinculada a la vida cultural de Valls i a diferents associacions i entitats, presideix la Comissió de Salvaguarda del Patrimoni de l’IEV (Institut d’Estudis Vallencs) i com a tal és membre de la junta permanent de l’entitat; també forma part de l’actual junta de l’Associació del Barri Antic; i és membre de l’AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic).

Ha escrit treballs d’investigació com “Valls industrial. Guia de patrimoni industrial” o “Arqueologia i Patrimoni industrial a les comarques de Tarragona” ambdós inèdits; és coautora del llibre “Josep Maria Vives Castellet. Arquitecte” sobre la vida i obra de l’arquitecte vallenc; i autora d’articles a Quaderns de Vilaniu com el de “Fra Josep de la Concepció El tracista”.

Com a arquitecta la seva obra ha estat seleccionada per la Biennal Alejandro de la Sota convocada per la demarcació de Tarragona del COAC.

Ens parlarà de la seva vinculació amb el Barri Antic de Valls com a veïna i com arquitecta, de la història, l’evolució i el futur d’aquest i de quins canvis hi veurem i hi hauríem de veure pròximament.

Recordeu que les places són limitades, el preu del sopar és de 27 € i que podeu ver les vostres reserves al mail: vallspiula@gmail.com

Us hi esperem!

@vallspiula

Anuncis

Agraïm els vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s