25 de febrer, Ernest Benach

IMG_20160219_124039

Atenció que tenim canvi de data! Si bé us vam anunciar que el #vallspiula de febrer es celebraria en divendres, l’avantguarda twittera vallenca ens reunirem en la 10a. edició,  el dijous 25 de febrer a les 20:30 hores al restaurant Portal 22, amb l’ex-President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach (@ebenach | www.about.me/ebenach) que parlarà sobre el present i el futur sota el títol: “Una societat disruptiva”.

L’ Ernest Benach és nascut a Reus al 1959, va estudiar al Liceu Verge de Montserrat i a l’Institut Gaudí de Reus i és Graduat en Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya. Des de ben jove, s’aboca a l’àmbit polític, sent un dels fundadors al 1980 de Nacionalistes d’Esquerres passant al 1987 a formar part activa a Esquera Republicana de Catalunya. És en aquell any en que es presenta com a cap de llista d’ERC a les municipals de Reus, obtenint acta de regidor i sent re-elegit durant 4 conteses electorals més. Fins al 2001 passa per diverses regidories de l’ajuntament: Cultura, Espots, Joventut, Promoció Econòmica, Política Lingüística, Cooperació i Societat de la Informació…

Al 1992 és elegit com a diputat del Parlament a Catalunya per ERC.  Del  2003 al 2010 és escollit 12è President del Parlament de Catalunya.

Des d’octubre de 2004 a l’octubre del 2005 va presidir la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE), un organisme que treballa perquè es tingui en compte el paper dels parlaments i dels governs subestatals en la construcció del projecte comú europeu.

Compagina aquest compromís polític amb el cívic, i és un dels fundadors de l’Agrupament Escolta la Mulassa, l’any 1977, que l’empeny també a participar en la direcció d’Escoltes Catalans i, anys després, en l’Assemblea General de la World Scout Parliamentary Union, un organisme que aplega parlamentaris d’arreu del món vinculats amb l’escoltisme, amb l’objectiu de plantejar reflexions i propostes entorn de les polítiques de joventut (prèviament havia constituït l’any 1997 al Parlament de Catalunya juntament amb 25 parlamentaris amb passat escolta, l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya, ANPEC). L’any 1981, juntament amb altres reusencs aficionats als castells, és membre fundador de la colla castellera dels Xiquets de Reus. Entre el 1992 i el 1993 va ser-ne el cap de colla, i entre el 1994 i el 1996, va exercir de president i des de fa 4 anys és curator i membre de l’organització del TEDxReus.

També té dos llibres publicats: “Política 2.0” i “Mort certa, hora incerta” escrita juntament amb el Doctor Miquel Pueyo i que va merèixer el Premi  d’Assaig Josep Vallverdú.

Escriu regularment a Mundo Deportivo, a El Periódico de Catalunya i en altres mitjans digitals. I també participa a la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio amb la Mònica Terribas.

Com podeu veure, tindrem una vetllada on segur que piularem força i estarem ben atents al que ens explica l’Ernest Benach.

El preu del sopar són 27 € i les places són limitades. Podeu fer la reserva al mail: vallspiula@gmail.com

Recordeu que piulem amb l’etiqueta #vallspiula.

Us hi esperem!

@vallspiula

Anuncis

Agraïm els vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s