31 de març, Jaume Noguera

31 de març, Jaume Noguera

Els més piulaires de Valls ens tornarem a reunir, en un nou #vallspiula, i ja van onze edicions, el proper dijous 31 de març a les 20:30 hores al restaurant Portal 22, on comptarem com a convidat en Jaume Noguera Guillén, Doctor en Història per la Universitat de Barcelona, que ens vindrà a parlar sobre la descoberta del gran fossat ibèric trobat a la zona del Vilar de la nostra ciutat.

El Jaume Noguera és professor del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la UB. Llicenciat en Història a la Universitat de Barcelona (1994) i Doctorat a la mateixa universitat (2006), actualment combina la docència a la UB amb l’estudi dels conflictes bèl·lics a finals del segle III aC que van enfrontar romans, cartaginesos i els pobles ibers al nord-est de la península ibèrica. Podeu veure el seu currículum aquí.

Autor de diverses publicacions, cal destacar La segona Guerra Púnica en el nord-est d’Ibèria, una revisió necessària” (Societat Catalana d’Arqueologia, 2013) on és coautor juntament amb Eduard Ble  i Pau Valdés i va obtenir el Premi d’Arqueologia Memorial Josep Barberà i Farràs en la seva 10a edició.

La darrera troballa del seu equip, ha sigut a la nostra ciutat, un gran fossat ibèric de prop de 2.200 anys que defensava pel nord la ciutat ibèrica del Vilar, que podia haver sigut atacada pels romans durant la batalla de Cissis contra els cartaginesos durant la Segona Guerra Púnica (218-202 aC).

Aquesta troballa planteja diverses preguntes: Seria la vila del Vilar una Kissa? Va haver-hi una de les batalles més importants de la Segona Guerra Púnica a la zona? L’assentament ibèric va quedar destruït o va ser abandonat? Van enviar els cartaginesos a Hanníbal com a reforç? Com vivien? A aquestes i altres qüestions, seran les que en Jaume ens aclarirà en la pròxima vetllada que preveiem força piuladora.

Com sempre les places són limitades i podeu fer la vostra reserva al mail: vallspiula@gmail.com. El preu del sopar són 27 €.

Recordeu que sinó podeu venir, piulem sota el etiqueta #vallspiula.

Us hi esperem!

Anuncis

Agraïm els vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s