Catorzè #vallspiula amb Josep Bargalló

portada-catorze-vallspiula

I a dos dies del Concurs de Castells, el passat 29 de setembre, l’avantguarda piuladora de Valls, castellers, aficionats i periodistes ens tornàvem a trobar en un nou sopar-tertúlia #vallspiula al restaurant Portal 22 i que com ja preveiem vam aconseguir traspassar a la nostra xarxa preferida Twitter, amb l’impulsor de la Biennal de Castells en Josep Bargalló Valls (@JosepBargallo | www.josepbargallo.wordpress.com) que ens va vindre a parlar de la història del concurs i del component cultural del fet casteller en general.

En Bargalló inicia la presentació amb la seva vinculació personal al Concurs de Castells, des d’espectador quan el portava el seu avi sent petit passant per diferents etapes: casteller, timbaler, speaker, jurat, autoritat fins actualment com Comissionat de la Biennal.

Ens parla del projecte de la Biennal del Concurs, tal i com el coneixem ara, com i per què es va concebre. El Concurs necessitava un canvi i des de l’Ajuntament de Tarragona li encomanen. És aleshores quan seguint el model d’una biennal d’art crea el nou projecte.

L’objectiu és ben clar: obrir l’esdeveniment al màxim de colles castelleres possibles ja que el Concurs ha de ser el major aparador del Fet Casteller. Aposten per la internacionalització, el Concurs de Castells ha de ser l’activitat de cultura catalana amb més repercussió al món. Es per això que dintre el programa, es realitzen seminaris per periodistes estrangers on se’ls hi explica que van a veure a la plaça.

Comencem la tertúlia, amb la pregunta d’un possible canvi d’ubicació, de Tarragona a Barcelona, i deixa ben clar que això no és possible, que per tradició i per les característiques de la TAP, l’acte no es mourà de Tarragona, com a opinió també deixa clar que no s’imagina un altre emplaçament pel Museu Casteller que no sigui Valls.

Parlem també de les colles de fora de Catalunya i en especial del Xiquets de Hangzhou, una de les colles convidades d’aquest any, així com de les colles universitàries i del perquè no participen al Concurs. Ens deixa clar les normes, per poder participar primer de tot les colles han de formar part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i desprès tenir la puntuació necessària per estar entre les 42 colles que formen el Rànquing participatiu.

Sorgeixen les esperades preguntes, cultura o esport? Rivalitat o competició? Tradició o espectacle? En Bargalló ens ho deixa ben clar: El Concurs és una actuació especial i no serà mai la millor actuació de la temporada. L’espai i la relació del públic amb els castellers no té res a veure amb una actuació a plaça.

Pots seguir tota la conversa i altres temes que vam tractar amb l’etiqueta #vallspiula o bé mirar l’Srtorify que ha fet la Judith Balanyà amb les millors piulades.

Tots els assistents, Jospep Bargalló @josepbargallo, Albert Pedret @albertpedret, Judith Balanyà @judithbalanya, Xavier Pons @xavimegatrons, Mikel Seijas @xumet, Jordi Finestres @JFinestres, Olga Pons @opons, Susanna @susanna8138, Leticia @vigolet, Quico Domènech @quicodomenech, David Prats @dprats91, Antoni Rull @AntoniRull, Xavier Fähndrich @xfahndrich, Lluís Pallejà @lluispalleja, Carlos de Valls @CarlosDeValls i Marc Moncunill @marcindanet acabem la vetllada amb un bon gust de boca i desitjant que arribi el cap de setmana per gaudir de ple del Concurs de Castells del 2016.

Trobareu totes les fotografies del sopar al nostre àlbum de Google+. No dubtis en etiquetar-te!

Ens veiem el proper 27 d’octubre amb un nou convidat, en Jordi Caps.

@vallspiula

Anuncis

Agraïm els vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s