VallsPiula arrenca la nova temporada amb Teresa Forcades

La nova temporada del sopar-tertúlia #Vallspiula comptarà amb la metgessa, teòloga i monja benedictina catalana Teresa Forcades i Vila. El sopar se celebrarà, com ja és habitual, al restaurant Portal 22 el proper dijous 27 de setembre a les 20.30 hores. La conversa arrencarà tractant de la situació actual de la indústria farmacèutica i la denúncia dels abusos de les grans companyies d’aquest sectors que utilitzen el seu poder econòmic per imposar els seus interessos per sobre de l’interès per la salut pública.

Teresa Forcades ha destacat precisament pel seu activisme contra el poder de la indústria farmacèutica sobre la salut pública i també per la seva posició crítica en el camp de la teologia feminista. També és coneguda per la seva implicació política, on destacà com a una de les fundadores del Procés Constituent a Catalunya: un moviment social i polític impulsat per juntament amb Arcadi Oliveres i altres persones de diferents àmbits de la societat per tal de promoure un canvi de model polític, econòmic i social a Catalunya.

Forcades és nascuda l’any 1966 al barri de Gràcia de Barcelona. Als quinze anys s’aproxima a l’Església Catòlica després de llegir els evangelis. Va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona i després de traslladar-se als EUA va fer l’especialitat de Medicina Interna a la Universitat Estatal de Nova York (1995) i va obtenir el màster en teologia (Master Divinitas) a la Universitat Harvard el 1997.

De tornada a Catalunya, va ingressar el setembre del 1997 en el Monestir de Sant Benet de Montserrat. Com que havia estudiat teologia en una facultat protestant, i a més especialitzada en teologia feminista, no li van convalidar els estudis de Harvard. Llavors es va llicenciar en teologia fonamental a la Facultat de Teologia de Catalunya, en l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat (2005), completant el doctorat el 2009. En el camp de la medicina es va doctorar en Salut Pública a la Universitat de Barcelona (2004) amb una tesi sobre medicines alternatives. Ha publicat «Els crims de les grans companyies farmacèutiques» i «La teologia feminista en la història».

La trobada del proper dia 27 de setembre està oberta a tothom. Les persones que vulguin participar en aquest o en els propers sopars poden sol·licitar-ho per correu electrònic enviant un missatge a vallspiula@gmail.com. Les places són limitades fins a un màxim de 20 persones i el preu del sopar és de 27 euros.

Agraïm els vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s