VallsPiula convida Ignasi Cristià autor del projecte museogràfic del Museu Casteller de Valls

El segon ponent de la temporada del sopar-tertúlia #Vallspiula serà l’escenògraf i museògraf Ignasi Cristià i Garcia, autor del projecte museogràfic de «Mon Casteller – Museu Casteller de Valls» que contribuirà a respondre al pregunta: «Com han de ser els museus del segle XXI?». El sopar se celebrarà, com ja és habitual, al restaurant Portal 22 el proper dijous 25 d’octubre a les 20.30 hores.

Ignasi Cristià és doblement Llicenciat en Art Dramàtic, amb especialització en Escenografia i amb especialització en Art Dramàtic, i ha cursat estudis musicals al Conservatori del Liceu en cant i piano. El seu extensíssim currículum està farcit de treballs en l’àmbit de l’escenografia i la museïtzació per a institucions, empreses i entitats de gran prestigi que, a la vegada, han estat premiats per part dels jurats dels guardons més importants.

L’extensa activitat professional és molt difícil de resumir. Per a Ignasi Cristià, cada projecte és un nou repte i una nova oportunitat per trencar amb els cànons, la qual cosa converteix cada treball en una solució original i es fa difícil destacar-ne una per sobre de les altres.

Cristià és autor d’escenografies per a teatre entre les que destaquen, entre d’altres, els dissenys per a la producció del ballet “La fille mal gardée” al Teatre de l’Òpera de Wroclaw (Polonia, 1991); escenografia per a l’obra “Amores difíciles”, coproducció teatral del Ministerio de Cultura de España i el Festival de Teatro Iberoamericano (Colombia, 1997) i “Romy and July, barbacoa pasional” disseny de l’escenografia per al muntatge de dansa de Metros Companyia de Dansa i Gran Teatre del Liceu en el Festival de Teatre Grec de Barcelona i el Teatre Poliorama (Barcelona 1997).

També és autor deçe projectes museogràfics relacionats amb el patrimoni arqueològic i les belles arts cal destacar la participació en l’equip que va dissenyar el “Museo de la Cultura del Vino Dinastía Vivanco”, museu de nova planta que exposa col·leccions de patrimoni etnogràfic, arqueologia i art (Briones, La Rioja, 2004). Un espai que ha rebut més de 20 premis nacionals i internacionals.

En el camp de projectes museogràfics vinculats a la història i l’antropologia cal destacar el “Gernikako Bakearen Museoa”- Museu de la Pau de Gernika, (Gernika-Lumo, 2003); el disseny de l’exposició “Càtars i trobadors, Occitània i Catalunya: renaixença i futur” al Museu d’Història de Catalunya (Barcelona, 2003); Museu Memorial de l’Exili, disseny de l’exposició permanent (La Jonquera, 2007), entre molts altres treballs.

Dins l’àmbit d’espais corporatius i institucionals cal destacar la direcció artística i realització del nou audiovisual per al Centre de Visitants de Codorniu a Sant Sadurní d’Anoia “Legado Codorníu” (2018-2014); disseny de l’espai corporatiu per a l’empresa “Salgot” i de la museïtzació d’un nou concepte de granja ecosostenible a Aiguafreda (2011); disseny de l’exposició “Cent anys d’Institut del Teatre” per a l’Institut del Teatre, Diputació de Barcelona (2014); el disseny de l’espai corporatiu de Mediapro Exhibitions i l’exposició “Mediapro 20 anys” a la seu corporativa de Mediaproducción, Barcelona (2014).

També ha treballat en realització i direcció artística d’audiovisuals, ha participat en projectes dins l’àmbit cultural a Itàlia i ha sigut convidat a participar en diferents xerrades i conferències sobre museografia a l’estat espanyol. Ha estat professor convidat dins el màster de museologia i gestió del patrimoni cultural de l’Universitat de Barcelona i en cursos de formació de professionals de la Diputació de Barcelona. Convidat al simposi internacional d’escenografia de Praga 2014; professor convidat a l’Institut del Teatre en l’assignatura “esdeveniments escenogràfics en àmbits no teatrals” (2015). També ha escrit articles per a diferents medis de difusió museològica. Pregoner de la fira multisectorial de Cambrils (2014). Recentment ha impartit una masterclass a l’IED Centro Superior de Diseño de Madrid i una ponència per a la Subdirección General de Museos Estatales a Madrid a finals de 2017.

La trobada del proper dia 25 d’octubre està oberta a tothom. Les persones que vulguin participar en aquest o en els propers sopars poden sol·licitar-ho per correu electrònic enviant un missatge a vallspiula@gmail.com. Les places són limitades fins a un màxim de 20 persones i el preu del sopar és de 27 euros.

Agraïm els vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s